Назвали п'ять місць, які варто побачити у Луцьку

1
7
Назвали п'ять місць, які варто побачити у Луцьку
Столичні журналісти назвали п'ять місць, у яких варто побувати, потрапивши до Луцька.

Про це ідеться у публікації на сайті каналу "1+1".

"Луцьк – серце Волині, зелене та компактне місто з гарним історичним центром. За зовнішнім виглядом міста можна «прочитати» його історію. Рік заснування невідомий, а ось перша згадка про місто у літописі датується 1085 роком. Вулиці сучасні та охайні, а в центрі міста є затишний парк імені Лесі Українки", - зазначають у матеріалі і називають 5 місць у Луцьку, де варто побувати кожному.

1. Замок Любарта


Це найвідоміша пам'ятка Луцька. У 2011 році Замок Любарта відзначили першим місцем у акції «7 чудес України». Замок побудували ще у XIV столітті за часів Великого князівства Литовського. На місці замку за декілька століть до будівництва було дерев'яне укріплення.

За повір'ям три вежі замку повинні були символізувати Віру, Надію й Любов. Стилістика готичної архітектури будівлі цілком відповідає багатьом замкам східної Європи того часу. Луцька фортеця подібна на замок у Черську, що в Мазовецькому воєводстві Республіки Польща.

Є легенди, за якими в замку нібито живуть привиди двох дівчат. Щоб побачити їх, з настанням ночі необхідно спуститися в підземелля замку, кажуть, що це частина лабіринту, що простягається під цілим містом. Там можна послухати і моторошні історії про душі дівчат, що заблукали серед стін.

2. Будинок з химерами

Будинок архітектора Миколи Голованя більш знають як «Будинок з химерами». Розташована унікальна споруда на березі річки Стир. До слова, автор від порівняння з іменитим київським будинком відхрещується.

Прикрашають цю будівлю зараз близько 500 скульптур. Зображені різні епохи та стилі: тут і античність, і готика, і Відродження, і казка, і класика.

3. Лютеранська кірха


Будівля цегляна споруджена у неоготичному стилі. Кірха облицьована цеглою жовтого кольору. Вівтар Лютеранської кірхи виконаний у формі амфітеатру та розташований в абсиді. Це місце і для хору.

До початку Другої світової війни храм служив за призначенням. За радянських часів в ньому розміщувався обласний державний архів. У 1960 році під час урагану Лютеранська кірха постраждала.

У 1981 році храм був визнаний пам'ятником архітектури і його реконструювали в 1991-94 роках. Бруківку на площі перед храмом теж замінили.

4. Голлівуд під Луцьком


Під Луцьком у ніч проти 23 жовтня 2014 року у селі Гірка Полонка встановили знак Hollywoоd. Над встановленням знака працювало четверо жителів села.

Гігантський напис іноземною мовою з білих триметрових літер привертає увагу багатьох туристів, фотографів та охочих побачити «волинський голлівуд».

5. Музей дзвонів


Єдиний в Україні музей дзвонів існує вже більше 20 років. Розташований він на території Замку Любарта. У його колекції знаходиться один з найдавніших дзвонів України. Його виготовили на Волині в період початку національно-визвольного руху, яке очолював Богдан Хмельницький. В ті часи, весь метал йшов на озброєння. Дзвони виготовляла єдина майстерня на Волині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как и многие наши украинцы искал как поехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс hochuvpolshu.com.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/novosti/chto-oznachaet-na-polskom-yazyke-slovo-wieko.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні