Волинянин поставив на городі сонячну електростанцію і продає енергію. ВІДЕО

5
1
Волинянин поставив на городі сонячну електростанцію і продає енергію. ВІДЕО
На Ковельщині чоловік на власному городі поставив сонячну електростанцію і торгує отриманою енергією.

Поставити сонячну електростанцію мешканець села Люблинець Дмитро Кошарук вирішив минулого року, бо "набридло платити великі суми в кишеню держави", – йдеться у сюжеті Суспільного.

Запрацювала електростанція у кінці травня 2018-го. Складається вона із 108 панелей, які видають 30 кіловат потужності. Встановлення електростанції обійшлаося у мільйон гривень - чоловік взяв кредит і витратив власні заощадження.

Дмитро Кошарук розказав, що отриману енергію продає "Волиньобленерго". За липень він отримав понад 14 тисяч гривень за енергію. Усі кошти йдуть на оплату кредиту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Майнинг-2, або дурня повна.
Відповісти
14 тисяч грн в місяць х 8 місяців = 110 тис грн в рік. для погашення кредиту треба 9 років . це тільки тіло кредиту. А ПРОЦЕНТИ ? А ПОТОЧНІ РЕМОНТИ ? такі проекти окуповуються за 10-15 років
Відповісти
Це тільки в нас хочуть, щоб окупність була через пів-року, а у нормальних країнах так і на житло, на авто...на багато чого іншого кредити і беруть на 10-15-20... років і нічого, а наші скиглять відразу...
Відповісти
так це в НОРМАЛЬНИХ країнах, де економіка стабільна. а у нас дехто наївний взяв валютний кредит на житло. І ЩО ?!!!!!! валюта обвалилась в 6-10 раз !!!!!!! це в якій нормальній країні таке можливо ? чи в нормальних країнах процвітає рейдерство ? чи податкова викручує руки ? ВИ ВЗАГАЛІ-ТО БІЗНЕСОМ КОЛИ-НЕБУДЬ ЗАЙМАЛИСЬ В УКРАЇНІ ?
Відповісти
Це тільки в липні так гарно виглядає,а в вересні -березні похмурі дні дохід роблять мізерним,як тоді платити кредит?Тоді ще своїх треба докладати.Дурня як і всякі спроби якось себе забезпечити через інвестиції .Держава не зацікавлена в розвитку сонячних електростанцій.Інакше не добудовувала б Хмельницьку а томну електростанцію,що є фактично анахронізмом.Мало було Чорньбилч?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні