У 2019 році зросте мінімальна зарплата

5
-1
У 2019 році зросте мінімальна зарплата
Цього року влада ухвалить рішення про підвищення мінімальної заробітної плати майже до 4200 грн. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з молоддю в рамках поїздки до Вінниці в суботу, 8 вересня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Чотири роки тому мінімальна заробітна плата була 1000-1200 грн, – сказав Порошенко. – Потім ми вирішили революційно з 1600 грн підняти до 3200. Це було минулого року. Цього року в кінці бюджетного року ми приймемо рішення поставити майже 4200 грн. І це нечуване зростання зарплати. Але ми це робимо не перед виборами – ми це робимо для того, щоб не бути більше країною дешевої робочої сили – у нас інші конкурентні переваги, а українці мають право отримувати гідну зарплату».

Про зростання мінімальної зарплати до 4170 гривень з 1 січня 2019 року повідомив журналістам у п'ятницю, 7 вересня, під час робочої поїздки до Вінницької області прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Прем'єр зазначив, що ці зміни будуть відображені в проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд має намір внести, відповідно до законодавства, до 15 вересня.

За розрахунками Федерації профспілок України, з урахуванням фактичної вартості споживчого кошика, витрат на житло, освіту, охорону здоров'я, утримання сім'ї, інфляції, мінімальна зарплата з 1 січня 2019 року має становити не менш ніж 7,7 тис. грн, посадовий оклад працівника I тарифного розряду єдиної тарифної сітки – більше розміру мінімальної зарплати, а прожитковий мінімум для працездатних осіб – близько 5,2 тис. грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А інфляція і ріст цін які і після цього "підвищення" ще полізуть в гору, про це не думають?! Краще б нічого не змінювали, а то все розводняк людей і піар!!!
Відповісти
А чому Петя не згадує , курс валют на той час. В цивільних країнах погодинна оплата праці, а тут кістку зі столу кинуть і хочуть щоб усі раділи. Вже пора знімати з них шкірку ( недоторканність ),забрати пільги і скоротити кількість отих детапутів з 450 мінімум в два рази. Як знищення промисловості проходить і люди вимушені покидати рідну домівку. Дякуємо тобі Петя і Гройс.
Відповісти
Черговий БРЄД вдади ПОЦів для тупоголового стада
Відповісти
Коли зарплата була 1200грн. долар був по 8 , тобто люди одержували 150 $, "пыдвищать " до 4170грн. коли долар буде 29грн. люди одержать 143$ . Ціни "привязані" до долара. ТО ДЕ Ж РЕАЛЬНЕ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ ? ЛОХОТРОН!
Відповісти
Чому ті ган.... думають тільки про себе. Чи вони думають, що люди дурні і вірять їм.
Нікому це підвищення не потрібне!!! Ніхто не хоче купувати хліб по 30 грн. і їсти мясо по великих святах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні