На Волині земельну ділянку вартістю 4 мільйони орендували задарма

0
3
На Волині земельну ділянку вартістю 4 мільйони орендували задарма
Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки зі ставком вартістю 4 мільйони гривень.

Площа ділянки - понад 10 гектарів, - інформує прес-служба прокуратури.

Прокурори з'ясували, що у листопаді 2011 року між Володимир-Волинською райдержадміністрацією та місцевим підприємцем строком на 15 років було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду для рибогосподарських потреб в урочищі «Мочиська» на території Зарічанської сільської ради за межами населених пунктів.

У травні ж 2013 року підприємець помер, а його спадкоємці не вжили жодних заходів задля внесення змін у договір оренди, а також реєстрації своїх прав на оренду.

Окрім того, із 2013 року вони не сплачували орендної плати, продовжуючи користуватися ділянкою зі ставком без будь-яких правових підстав.

При цьому земельна ділянка знаходилася в занедбаному стані, прибережна смуга заросла бур’яном, а ставок – очеретом.

Подальше таке користування ставком призвело б до його замулення та, як наслідок, пересихання і зникнення водного об’єкту взагалі.

Відтак прокурори в суді домоглися повернення земельної ділянки державі. Наразі рішення суду виконали, а ділянку зі ставком повернуто у державну власність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні