У «Новій українській школі» навчається майже 16 тисяч волинян

0
8
У «Новій українській школі» навчається майже 16 тисяч волинян
15 678 маленьких волинян цьогоріч стали учнями «Нової української школи». Тож для створення нового освітнього середовища ще у квітні уряд для Волині виділив 37,8 млн грн.

Про це повідомили під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, що відбулася 6 вересня, пише прес-служба ОДА.

Зі слів начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмили Плахотної, в системі освіти області 1-го вересня почало працювати 1212 закладів освіти, з них: 498 дошкільних, 627 заклади загальної середньої, 27 професійної, 20 вищої освіти.

Відтак, у школах області у новому навчальному році навчатиметься 137 тис. 528 учнів, що на 4 тисячі більше, ніж минулого року. Найбільш суттєві зміни системи освіти розпочалися у початковій школі, зокрема для першокласників. До слова, на Волині налічується 870 перших класів, а з першачками працюють 1043 вчителі, які пройшли відповідну підготовку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА ВИЯВИЛАСЯ МИЛЬНОЮ БІЛЬБАШКОЮ", - БАТЬКО ЛУЦЬКОГО ПЕРШОКЛАСНИКА

"Для створення нового освітнього середовища уряд для Волині ще у квітні виділив 37,8 мільйона гривень. У травні ця субвенція була розподілена між територіями. Станом на 4 вересня 2018 року використано 15 мільйонів 918 тисяч гривень або 56,2 % від загального обсягу зазначених видатків", - сказала Людмила Плахотна.

Вона додала, що усього для учнів перших класів придбано 566 одиниць комп’ютерної техніки, 12 тисяч 261 примірник дидактичних матеріалів, 5 тисяч 825 комплектів парт та стільців.

"То чому лише 50 відсотків? Якщо до першого вересня мало бути 100. Це ж Нова українська школа… А виходить, що за обіцянками вона нова, а реально – нічого не змінилося. Тобто по якихось причинах ми не впровадили Нову українську школу, що вже незабаром викличе обурення у сімей першокласників. Є серйозні недопрацювання", – обурився Олександр Савченко.

Головна освітянка області, своєю чергою, відмітила, що показники не виконані по всій Україні. Це, в першу чергу, пов’язано з відсутністю шкільних парт та стільців. Адже потреба перевищує пропозицію. Тобто немає достатньої кількості виробників, у яких можна було б придбати їх у визначений термін.

Нині ж тривають тендерні процедури, тому вже до листопада закінчиться поставка меблів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні