«Ламають дамбу»: чому всихає озеро біля Луцька

0
6
«Ламають дамбу»: чому всихає озеро біля Луцька
Власники дачних ділянок поблизу озера у селі Гаразджа самовільно спускають воду у дамбі, аби збільшити територію під городи.

Про це розповів голова Піддубцівської сільської ради Борис Горбатюк, – пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, що нещодавно користувачі мережі оприлюднили фото засохлого озера у селі Гаразжда, що поблизу Луцька.

За словами сільського голови, причиною висихання став спуск дамби місцевими мешканцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі біля Луцька висохло озеро. ФОТО

«Уже другий рік підряд дачники ламають дамбу, спеціально спускають воду. З якою метою, я сказати зараз не можу. Є мешканці, які говорять, що ставок затоплює їм дачі зі сторони Воротніва, а вони там городи поробили, огорожі поставили, майже влізли в той ставок.

Тому, коли воду спускають, то у них територія більша виходить, ще й з чорноземом. То вже другий рік підряд спеціально йдуть вночі вибивають дамбу молотами і спускають воду», – розповів Борис Горбатюк.

Наразі сільська рада має намір провести тендер та здати ставок в оренду тому підприємцю, який запропонує найбільш вигідні умови.

«Сьогодні ми оформляємо ставок у власність сільської ради і будемо проводити тендер, бо є вже 2-3 підприємці, які хочуть той ставок орендувати. Попередньо я з ними розмовляв, вони хочуть зробити поблизу озера відпочинкові зони, катамарани, тобто все для того, щоб людям було комфортно відпочивати», – додав сільський голова.

Окрім того, у сільській раді мають намір переміряти площу першого ряду дачних території, аби пересвідчитися, чи не збільшують дачники свої ділянки за рахунок прибережної зони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні