«Втримати персонал нереально», – у луцькій лікарні бракує фахівців

3
1
«Втримати персонал нереально», – у луцькій лікарні бракує фахівців
У Луцькій міській клінічній лікарні скаржаться на недостатню кількість персоналу.

Особливо не вистачає медичних сестер, – пишуть на сторінці міської лікарні у своєму фейсбуці.

«Найголовніша причина – це низька заробітна плата. Посадовий оклад встановлено на рівні 1 762 гривень», – зазначають у дописі.

Ця сума менша від затвердженої в Україні мінімальної заробітної плати. Шляхом доплати до мінімальної заробітної плати зрівнюються тарифні розряди від 1 до 12.

Таким чином, оклад на рівні мінімальної зарплати мають як некваліфіковані робітники, так і медичні працівники до 12 тарифного розряду.

13 тарифний розряд мають лікар -терапевт І кваліфікаційної категорії, у якого оклад - 3 735 грн, а вищої кваліфікаційної категорії – 4 000 грн.

«Це, відповідно, на 12 та 277 грн вище від мінімальної заробітної плати в Україні. Хірурги І кваліфікаційної категорії мають оклад 4 000 грн, а вищої – 4 264 грн. Втримати кваліфікований персонал при таких зарплатах нереально», – йдеться в дописі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неслабо в кишеню беруть ці кваліфіковані кадри. При нормальній владі по тюрмах були б.
Відповісти
Я перепрошую,але чому перукар ,сантехнік,штукатур ітд,.беруть гроші за свою роботу , замітьте немалі.То чому доктор має працювати за 3500_3800.Він несе відповідальність за житя людини,а перукар пофабувала невдало скаже-"а,відросте!!!",про майстрів взагалі мовчу.Зроблять платну медицину і операція офіційно буде вартувати десятки тисяч або й більше ,тоді побачимо ,що заспіваєте .Але нашим людям, як би не було буде зле.
Відповісти
Не бачу посилання на джерело. Але якщо правда, то може ще за років 10 згадають за профспілку і її функції в цивілізованому світі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні