На базі школи у Старій Вижівці відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО

0
-3
На базі школи у Старій Вижівці відкрили інклюзивно-ресурсний центр. ФОТО
У Старій Вижівці відкрили районний інклюзивно-ресурсний центр, мета якого - підтримка дітей з особливими освітніми потребами.

У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації, пише прес-служба Волинської ОДА.

З нагоди відкриття особливої освітньої установи відбулися урочистості за участі представників влади, громадськості та майбутніх вихованців.

За словами голови Старовижівської райдержадміністрації Анатолія Бринчука, саме інклюзивна система освіти дає дитині можливість розвиватися та адаптуватися до суспільства.

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років протягом усього навчання. Послуги центру будуть безкоштовні для батьків.


Натомість, фінансування закладу здійснюватиму коштом освітньої субвенції. Центр має освітні осередки, зокрема, для занять лікувальною фізкультурою, іграми, куточок логопеда та відпочинку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні