У дитсадках Нововолинська бракує місць для дошкільнят

0
-18
У дитсадках Нововолинська бракує місць для дошкільнят
Дитячі садки Нововолинська цього навчального року не можуть забезпечити місцями 312 дітей.

В тому числі 89 місць бракує у селищі Благодатне, - пише Буг.

У Нововолинську дев’ять закладів дошкільної освіти, ЗДО № 8 розташований в Благодатному. Щоб потрапити в садок, потрібно завчасно записатися. На сьогодні в кожному дошкільному закладі міста існує електронна черга. По відгуках батьків записують дитину відразу після народження, бо якщо з цим затягувати, то можна опинитися серед тих, кому не вистачило місця.

Головний спеціаліст управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Світлана Грицюк 29-го серпня на освітянській конференції повідомила, що цього року за статистичними даними на електронному обліку в черзі зареєстровано 951 дитину. З 1-го вересня є можливість прийняти 639 маленьких мешканців Нововолинська на виховання.

312 дітей, які стоять на черзі, не мають змоги потрапити в садок, з них, за даними директорів закладів, 104 дитини гостро потребують з 1-го вересня відвідувати дошкільні заклади.

“Значна кількість батьків вибирають суто ті садки, які територіально найближчі. На сьогодні вільних місць немає, усі заклади укомплектовані, але на 15-му та 5-му мікрорайоні (ЗДО № 5 та №9) є можливість добрати ще трішки діток. Готовий взяти на виховання і ЗДО№ 7 біля автостанції”, – зазначила Грицюк.

Спостерігається також переповнення садків. Нормативне наповнення дошкільних навчальних закладів Нововолинська 1484 дитини.

Станом на 1-ше червня 2018 року 2150 дітей відвідували садки. На сьогодні, за даними директорів закладів дошкільної освіти, цього року буде виховуватися 2170 дітей.

Як зазначає Грицюк, найгірша ситуація в Благодатному. Садок у селищі має лише 4 групи, для кожної вікової категорії. Частина дітей відвідують дошкільний заклад лише до обіду.

Там з 225 дітей садок № 8 може прийняти лише 75 за нормативною наповненістю, та забезпечать місцями 136.

“Таке жахливе переповнення. Пропонуємо мешканцям селища, по можливості, відвідувати садки міста. І незначна кількість таких діток є. Переважно вибирають садок №7, який знаходиться поруч із автостанцією”, – говорить головний спеціаліст управління освіти.

Найбільше потребують місць діти 2-3 років. Так як до 3-х років є можливість декретної відпустки, то батьки переважно очікують місце на наступний рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-18

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні