Партизана Бринського позбавили звання «Почесний громадянин міста Луцька»

3
5
Партизана Бринського позбавили звання «Почесний громадянин міста Луцька»
Партизанського командира Антона Бринського позбавили звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Про це стало відомо під час пленарного засідання 46-ої сесії Луцької міської ради у середу, 29 серпня.

Нагадаємо, у проекті рішення Луцькради від 31 липня повідомлялося, що Бринський провокував загострення україно-польських стосунків, які проявились у військовому конфлікті 1943 року.

У пояснювальній записці зазначено, що позбавили партизанського командира Антона Бринського мають намір у рамках декомунізації.

Йдеться також про те, що Антон Бринський в часи Другої світової війни очолював радянські партизанські загони та активно діяв на території Волині. Однак до сьогодні він лишався почесним громадянином міста Луцька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ветерани Волині проти, щоб партизана позбавляли звання почесного громадянина.

Так, депутат Луцькради Павло Данильчук сказав, що у партизана Бринського потрібно забрати це звання, оскільки він не має на це жодного права.

«Багато спецоперацій, які він проводив, були спрямовані проти української повстанської армії. Логічно, що даний персонаж в часи російсько-української війни не має будь-якого історичного і морального значення для нашого міста», - зазначив Павло Данильчук.

Так, депутат Микола Федік сказав, що по Бринському є дуже багато досліджень істориків, які вказують на те, що партизан був проти мирного народу України.

«Це дисонанс, коли в нас в центрі висять фотографії Героїв, які боролися і полягли за нашу землю, а поруч - фото чоловіка, який вбивав український мирний народ. Фотографія цієї людини не має права знаходитись поруч з тими хлопцями, які віддали своє життя за нас з вами», - зазначив Микола Федік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще вже "червонi кати", нiж жовто-синi довбнi..
Відповісти
А псевдоветерани і смєтаніни не приходили побухтіти і впрягтися за свого учітєля?
Відповісти
ти не ганьбослав - ти дебілослав
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні