Папа вибачився за сексуальне насильство в церкві

1
-4
Папа вибачився за сексуальне насильство в церкві
Папа Римський Франциск попросив пробачення за сексуальне насильство над дітьми та знову заявив про бажання правосуддя.

Ніхто не може залишитись байдужими до розповідей про тих, хто "постраждав від сексуального насильства, чию невинність вкрали і у кого залишились шрами від болісних спогадах", йшлося у промові, - пише ВВС Україна.

Понтифік заявив про це у містечку Нок під час другого дня своєї подорожі до Ірландії.

Це перший візит папи римського до Ірландії за 39 років. Він співпав з часом з подією під назвою Всесвітня зустріч родин, яку католики проводять раз на три роки.

Виступ Папи Франциска повторив послання, яке Понтифік направив цього тижня мільярду католикам у всьому світі. У ньому засуджувалися злочини, вчинені розбещувачами малолітніх, і приховування цього церквою.

Раніше прем'єр Ірландії Лео Варрадкар вимагав від Папи вжити заходів щодо церковників, які займалися розбещенням дітей та тримали це в таємниці.

У перший день поїздки Папа Франциск виголосив промову у Дублінському замку. Лідер католиків заявив, що йому соромно через нездатність Католицької церкви адекватно реагувати на злочини сексуального характеру з боку духовенства.

Пізніше він познайомився з вісьмома людьми, які пережили сексуальне насильство.

Папа Франциск, звертаючись до прихожан у Ноку, заявив що "відкрита рана насилля", скоєного Римо - католицькою церквою, закликала його бути жорстким у прагненні до справедливості.

Він сказав, що у своїй молитві до Діви Марії, матері Ісуса, згадав усіх жертв усіх видів насильства, вчиненого членами церкви в Ірландії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Церква і влада є тим самим НАСИЛЛЯМ та Злом!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні