Назвали найшкідливішу ранкову звичку

0
24
Назвали найшкідливішу ранкову звичку
Експерти в галузі сомнології з Sleep Clinic Services (Велика Британія) з’ясували, чому шкідливо ставити будильник на 5−10 хвилин раніше призначеного часу для підйому.

За словами експертів, так роблять багато хто, щоб мати можливість ще трохи полежати із закритими очима, інформує Високий замок.

«У мозок надходить команда відпочивати, в цей момент він починає виділяти гормони, які відправляють організм у стан глибокого сну. Таким чином, виникає феномен під назвою інерція сну — неприємне відчуття того, що ви ніби не спали багато годин поспіль. Саме початок циклу сну — це дуже поганий час для того, щоб знову прокидатися», — стверджують автори дослідження.

У результаті людина встає з ліжка з відчуттям розбитості, ніби всю ніч вона крутилася і не могла заснути.

Тому якщо ви хочете полежати в ліжку на десять хвилин довше — краще ставте будильник на десять хвилин пізніше звичайного, а не заплющуйте очі після пробудження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
24

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні