На березі Стиру у селі Жидичин влаштували фестиваль гончарів

0
5
На березі Стиру у селі Жидичин влаштували фестиваль гончарів
У селі Жидичин поблизу Луцька відбувся дитячий фестиваль гончарства.

На День Незалежності України близько півсотні діток і дітей, які мають тонкої організації душу, на гончарному колі своїми руками робили глиняні вироби, - повідомляє Волинь online.

Місце організатори Фестивалю гончарного мистецтва обрали символічне — на березі річки Стир у селі Жидичин Ківерцівського району. У давнину там, біля води заготовляли глину місцеві гончарі, а зараз —розташоване еко-маєток “Волинський край”.

"Дерев’яна архітектура, замкова вежа та озеро нагадують тут усім про родзинки Волині — особливу архітектуру, притаманну нашому волинському краю, Луцький замок та мальовниче озеро Світязь. Наші давні українські традиції треба передавати з покоління в покоління. Саме дітям цікаво відкривати світ дивовижного народного ремесла з його глибинним таїнством і традиціями”, - розповів керівник еко-маєтку “Волинський край” Віктор Дячук.

Самобутні майстрині Марія Гонта та Оксана Нитка разом із дітками з особливими потребами громадського об’єднання “Зірка надії” та їхніми батьками вчились виготовляти гончарні вироби.

Глину уміло перетворювали в фігурки сонечка, звіряток та обереги з тризубцями. Потім розфарбовували глиняні подарунки.

Участь у фестивалі, зі слів спеціаліста з гуманітарних питань, представника Жидичинської сільської ради Тетяни Неділько, взяли діти з Луцька та села Жидичин, які щотижня відвідують гурток гончарного мистецтва в Будинку культури.

“Уже три місяці наш Центр реабілітації інвалідів дитинства та сиріт “Зірка надії” працює над відродженням гончарства. До громадського об’єднання входить більше 100 дітей від 5 до 20 років. Це особливі діти, яких ми адаптовуємо до трудової діяльності щодня, — розповів голова громадського об’єднання “Зірка надії” Олександр Жаловага.

"Усі гончарні вироби, виготовлені дитячими руками, плануємо показати на благодійному аукціоні вже найближчими часом”, - додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні