--> На День Незалежності лучани зможуть покататися на катері. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На День Незалежності лучани зможуть покататися на катері. ВІДЕО

0
15
На День Незалежності лучани зможуть покататися на катері. ВІДЕО
У Луцьку на річці Стир встановили пристані для прогулянок на катері.

Одна з них - в районі центрального парку, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Понтон тягнули буксирним судном "Характерник" через весь Стир, від пристані на Шевченка, аж до центрального пляжу.

Роботи з укріплення пристані триватимуть декілька днів. Ще один понтон розмістять навпроти Будинку з химерами архітектора Голованя. Там лучани зможуть вийти і одразу потрапити у Старе Місто. Маршрут розрахований до Вишкова, де човен розвертатиметься, і повертатиметься назад. Загалом поїздка триватиме близько години. Директор тзов "Річковий порт Луцьк" стверджує, що Стир вже повністю готовий до того, аби запустити такі поїздки найближчим часом. Протягом двох останніх років русло річки активно чистили від гілок та топлених дерев, які захаращували дно.

"Ті дерева, які ми не могли витягнути, ми лєбьодкою припіднімали, таким чином підтоплюючи катер, під своєю вагою за добу Стир розмивав і таким чином воно потихесеньку виходило вверх. Тому що плавкранів і такої міцної техніки ми не маємо зараз на водному плесі у місті", - розповідає директор ТЗОВ "Річковий порт Луцьк" Олег Кербалай.

Втім, стан русла постійно потрібно контролювати, аби поїздки справді були безпечними.

"Таких дерев, які становлять небезпеку, немає. Але вони пливуть постійно, тому що річка грязна геть вверх до гідроелектростанції", - додає Олег Кербалай.

Перші водні прогулянки на катері відбуватимуться вже на день Незалежності. Чиновники кажуть, що на постійній основі поїздки проводитимуть орієнтовно з Дня міста - восьмого вересня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні