У Нововолинську за найкращу вишивану дарують поїздку у Париж

0
0
У Нововолинську за найкращу вишивану дарують поїздку у Париж
До Дня Незалежності України у Нововолинську проведуть конкурс вишиванок. Власник найкращої отримає путівку на 7 днів до Парижа.

Так, 24 серпня відбудеться святкова хода «Я по світу іду в вишиванці», де і оберуть найкращі та найоригінальніші національні вбрання, - пише Буг.

Збір учасників почнеться о 14:45 біля кінотеатру «Україна», де журі прикріплюватиме кожному зірочку з особистим номером.

Хода рушатиме до пам’ятника Шевченку.

У конкурсі буде декілька номінацій: «З бабусиної скрині», «Найкраща жіноча вишиванка» «Найкраща чоловіча вишиванка» «Маленькі українці» «Національна родина», у кожній по 3 місця. Гран-прі конкурсу буде семиденна путівка до Парижу на одного.

Головою журі є знана в місті вишивальниця Світлана Іващенко. Також серед членів комісії директор історичного музею Тетяна Марцинюк, зберігач фондів Ірина Ромашко, викладачі школи мистецтв Олена Киця, Алла Навроцька, Лілія Стрижишук.

Аби не повторюватись з переможцями, будуть враховуватись минулорічні протоколи.

«Є люди, які готуються, спеціально вишивають для конкурсу. Гран-прі справді цього року дуже серйозне, тому ми трохи хвилюємось, будемо дивитись на місці і обирати так, щоб не виникало питань стосовно вручення призу. Вбрання має бути цікавим, оригінальним, можливо, якась сучасна вишивка», – коментує Ірина Ромашко.

Як вказано у афіші заходів церемонія нагородження за підсумками конкурсу «Я по світу іду в вишиванці» відбудеться о 16:10, де і буде вручено головний подарунок від міського голови – путівка за кордон.

21-го серпня на позачерговій сесії нововолинської міської ради мер Віктор Сапожніков зазначив, що цього року знайшли спонсорів для такого призу. Кого саме – не уточнив.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні