Знамените українське видавництво зробило книгу, де Крим - російський

1
-6
Знамените українське видавництво зробило книгу, де Крим - російський
Видавницвто "Ранок" видало книгу "Рослинний світ", на одній з ілюстрацій якої півострів Крим позначений територією Росії. Після того, як про це стало відомо, видавництво заявило, що вилучить книгу з продажу.

Автор книги - Олена Котенко.

"Видавництво "Ранок" зашкварилося - намалювало Крим російським" - написав користувач Фейсбуку Сергій Громенко.

"ПиСи. Для знавців - спробуйте на мапі знайти Грузію, Македонію, Калінінградську область та кордон між Сирією та Іраком (сподіваюсь, це не ІДІЛ намальований) :)" - іронізує користувач.

Згодом видавництво "Ранок" заявило, що вилучить книгу з продажу.

Видавництво вибачилось і пообіцяло зняти книгу з продажу, повідомляє "Українська правда". В офіційній заяві компанії йдеться:

"Топ-менеджмент видавництва "Ранок" розібрався у ситуації, що склалася. Ми визнаємо, що у книзі використане некоректне колірне рішення щодо позначення різних материків. Країни Євразії мали бути позначені одним кольором, як то Франція, Індія, цілісна Україна та решта країн материка.

Редакція, що випускала книгу, понесе відповідальність за помилку. Книга буде знята з продажу.

У видавництві "Ранок" вдосконалиться технологічний процес, буде впроваджено додатковий аудит макетів книг перед здачею їх у виробництво."



Фото Олександра Сапронова.

Довідково:

Видавництво "Ранок" називає себе "лідером вітчизняного ринку навчальної, методичної та дитячої літератури". Воно засноване у Харкові у 1997 році
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви можете провести журналіське розслідування і перевірити, чи дотримується видавництво "Ранок" обіцянок з вилучення тиража книг і виправлення помилок?
Вчора Віктор Круглов - директор видавництва "Ранок" пообіцяв вилучити тираж книги "Рослинний світ", в якій Крим позначено, як територію РФ. Питання в тому, чи дійсно він це зробить без втручання СБУ The Security Service of Ukraine , яке в таких ситуаціях відкриває кримінальні провадження і вилучає тиражі?
Рік тому Віктор Круглов вже обіцяв вилучити тираж книги "Абетка перетворень" (https://www.facebook.com/groups/420370921446088/permalink/1132305100252663/?__xts__[0]=68.ARCzZiWRp2RGWBJ1Nd9gTuDOIIPiBP6GAfeWRjC_VeI32juVvBBrEkPaCGePuaF4bR8jR8LwTMK5LrIhNJ1BweGO_AdimDKtHpCLhKuXaJfN76V32JOUz9ottvbx4owTUKHZ_3eSWPZq&__tn__=-R). Зараз я бачу, що ця книга в магазинах продається. На сайті видавництва є відеоогляд, з якого видно, що на літеру Б метелик, як був, так і залишився, а літеру "І" в відеоогляді оминули увагою. https://www.ranok.com.ua/info-podvijna-radistq-abetka-peret…
Отже, було б чудово, якби хтось погортав "Абетку перетворень", яка зараз продається в магазинах, і сфотографував, як виглядають зараз сторінки на літеру "І" і на літеру "Б". Чи став індіанець індіанцем, а не "індійцем", як його підписали рік тому, і чи на розвороті на "Б" бочка все ще перетворюється на барабан і метелика, чи цю помилку виправили.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні