Ковельським пасічникам будуть платити за бджіл

0
7
Ковельським пасічникам будуть платити за бджіл
З метою розвитку галузі бджільництва у Ковельському районі місцевим бджолярам будуть виплачувати гроші.

Про це йдеться на сайті Ковельської РДА.

Щорічно, до 5 серпня, пасічники подають до управління регіонально розвитку райдержадміністрації відповідний пакет документів на отримання дотації у розмірі до 50 гривень за кожну бджолосім’ю.

15 серпня начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Лариса Білинська провела засідання постійно діючої комісії з питань надання дотації пасічникам за утримання бджолосімей.

За інформацією Лариси Іванівни, до управління регіонального розвитку станом на 05.08.2018 року надійшли відповідні документи від 15 - ти пасічників району із сіл Дроздні, Воля Любитівська, Грушівка, Гончий Брід, Перковичі, Білашів, Воля Ковельська, Тойкут, де загалом утримується 383 бджолосім’ї.

За рішенням комісії усі 15 бджолярів району включені до реєстру фізичних осіб на отримання дотації з районного бюджету. Загальний розмір дотації становить – 15 150 гривень, з розрахунку 50 гривень за 1 бджолосім’ю.

Щодо бджолярів, які здійснюють свою господарську діяльність на території населених пунктів, що увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, то варто зазначити, що виплата дотації за утримання бджолосімей здійснюється на підставі Програм та Порядків підтримки галузі АПК, що діють в громадах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні