У селі на Волині жителі невдоволені закриттям школи

0
1
У селі на Волині жителі невдоволені закриттям школи
У селі Щитинська Воля на Ратнівщині жителі невдоволені закриттям школи.

Навчальний заклад цього року таки не працюватиме, бо на сесії Самарівської ОТГ одноголосно прийняте рішення навчати щитиновольських школярів у сусідньому Залухові, - пише Волинь.

Селяни обурювалися, як можна ліквідувати школу не те що без згоди, а навіть без доведення до відома батьків. У листі в місцеву газету поставили дві вимоги. Залишити хоча б школу I ступеня, спираючись на закон про освіту, де говориться, що молодші школярі мають право навчатися за місцем проживання. Учнів 5–9 класів просили підвозити до Залухова шкільним автобусом.

Після публікації листа 27 липня у селі побувала заступник начальника Волинського обласного управління освіти, начальник відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти Тетяна Соломіна. Вона повідомила, що рішення не можна скасувати, бо прийняте на сесії одноголосно.

Додала, що виділили шкільний автобус для підвезення учнів у село Залухів. 8 серпня на зустрічі батьків і дітей зі Щитинської Волі з вчительським колективом Залухівської школи написали заяви про прийом до цього навчального закладу 19 школярів, з них семеро 1–4 класів.

Для початкових класів, в яких навчання закінчується раніше, створять групу продовженого дня.

Залишити у цьому селі початкову школу, приміщення якої тепер у підпорядкуванні Самарівської ОТГ, чиновники відмовляються.

Посилаються на економію коштів, мовляв, для кількох класів не опалюватимуть усю будівлю взимку.

Галина Салівончик, тепер уже колишній директор, мріє зробити там музей. Серед пропозицій, які озвучували на зібранні, пишуть на сайті ОДА, — ​перенести сюди сільські бібліотеку і клуб, влаштувати табір відпочинку та оздоровлення для дітей усієї Самарівської ОТГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні