На ремонт дитячої бібліотеки у Луцьку витратять 3,5 мільйони. ВІДЕО

0
-6
На ремонт дитячої бібліотеки у Луцьку витратять 3,5 мільйони. ВІДЕО
У Луцьку відремонтують центральну бібліотеку для дітей, що на проспекті Грушевського за 3,5 мільйони гривень.

Бібліотека існує вже 30 років, а ремонт востаннє тут робили 15 років тому, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Полагодили тоді лише частину приміщення. Решту - взагалі не ремонтували. Працівники скаржаться на постійні проблеми із опаленням. В деяких кімнатах - сирість та грибок. Окрім цього потрібно облаштовувати вентиляцію, міняти електропроводку, яка не витримує сучасних навантажень.

"Комфортні умови для читачів - найголовніше питання: піде читач до бібліотеки, піде він за книгою чи в третє місце, де можна поспілкуватися, провести свій час, - розповідає директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова.

Питання ремонту цієї книгозбірні піднімали багато разів. Врешті, влада знайшла гроші. Усього передбачили суму - майже три мільйони шістсот тисяч гривень.

Півтора мільйона коштував сам ремонт. Далі воно поділено такими лотами. Це - придбання меблів, далі - лот придбання обладнання. Але воно розподілено на два роки: 18 рік - гроші на документацію, всі ці експертні оцінки. 19 - на ремонтні і вже меблі, а 20 і ми будемо відповідно працювати, це звичайні і інформаційне оснащення бібліотеки, - додає директорка.

У бібліотеці запевняють. що після ремонту книгозбірню можна буде невпізнати: сенсорні екрани, інформаційні кіоски, кімната для майстер-класів та читальні зали не лише для дітей, а й для батьків. Усе за принципом: Бібліотека - Дім - Дорослим і малим.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні