У Маневичах не встигають відремонтувати школу, яку затопило після грози. ВІДЕО

0
4
У Маневичах не встигають відремонтувати школу, яку затопило після грози. ВІДЕО
У Маневичах не встигають відремонтувати школу №2, яку частково затопило після грози.

Про це розповіли працівники навчального закладу, - повідомляє Суспільне Волині.

"Була гроза. А у нас повністю відкрили кришу", - розповіла вчителька Людмила Деркач.

З її слів, вода крізь щілини у стелі потрапила до спортивного залу, двох класів та коридору.

Ремонтувати школу почали за три тижні до 1 вересня. Нині підрядна фірма замінює дах та вікна.

"Треба було врахувати масштаби криші і те, що цього року літо було з дощами. Мені здається, що для розкриття та перекриття криші треба було, щоб бригади були більш масштабніші. А так розкривали, я заходила і дивилася, всього двоє чоловік", - зазначила заступник директора школи Наталія Носкевич.

Секретар селищної ради Володимир Черчик заявив, що замовник робіт у цій школі - Маневицька районна адміністрація, яка уклала договір з підрядником і фінансує їх виконання.

"Під час проведення ремонтних робіт, а сталося підтоплення верхніх поверхів школи, на мою думку, за це має повністю відповідати підрядник, який виконує відповідні роботи", - прокоментував він.

"Підрядник мав би передбачити, що можливий дощ, накрити плівкою, здійснити будь-які заходи, попередити ситуацію, щоб не сталося підтоплення верхніх поверхів школи", - заявив Володимир Черчик.

Зазначають, що через затримку із заміною вікон, не можуть вчасно відремонтувати класи.

Голова Маневицької адміністрації Андрій Линдюк розповів, що вікна будуть замінювати і під час навчального року, якщо підрядники не встигнуть зробити це раніше.

"Трошки місцями затекло, з цього проблеми ми абсолютно не робимо, тому що в нас є достатньо на сьогодні фарби, що б поновити, якщо щось затекло. В нас на сьогодні вже є проект, який проходить державну експертизу на внутрішній капітальний ремонт. Ми тільки три тижні тому отримали рішення уряду про виділення 4 мільйонів гривень на цей дах. По графіку фінансування ці 4 мільйони розбиті до кінця року", - заявив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні