--> На Волині масово знищуються ліси. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині масово знищуються ліси. ВІДЕО

1
-11
На Волині масово знищуються ліси. ВІДЕО
На Волині знищуються ліси - щороку область втрачає чверть площ лісових насаджень.

"Зникають ліси не тому, що тільки короїд, чи тільки висихають. Зникають від нашого недбайливого ставлення. Зникають від того, що таке недбайливе ставлення до того цінного ресурсу, який, в принципі, може стати бюджетоутворюючим для наших, волинських районів, які є в принципі, депресивними", - стверджує перший заступник Волинської організації Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Прокопчук у сюжеті 12 каналу.



Прогресивні країни світу вже давно ввели мораторій на експорт деревини. Українські депутати теж подбали про це. Проте, відповідний Закон заветував Президент. В Адміністрації пояснили, що Порошенко “проти лобістських схем, які потрапили в закон між першим і другим читанням, зокрема норм, які суперечать Угоді України та ЄС про зону вільної торгівлі". Однак депутати Волиньради вважають його необхідним.

"Ми маємо подання і лідера, і нашого керівника Володимира Кравценюка з просьбою відновити кримінальну відповідальність, яка заветована президентом. І встановити більш жорсткі норми за вивозку, контрабанду, різку незаконну лісу. Це має бути кримінальна відповідальність, яку люди мають боятися чогось", - каже Прокопчук.

В партії сподіваються, що колеги з облради підтримають звернення до президента. Цей Закон мав посилити відповідальність за нелегальний експорт деревини і вирубування лісу до 12 років обмеження волі.

Він також передбачав обмеження внутрішнього споживання необробленого лісоматеріалу 25-ма мільйонами кубометрів на рік і тимчасову заборону експорту дров.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По вул. Ковельській , як тільки темніє, як ті мєлкі крадюжки, по ночам вивозять по 4 машини з причепом за вечір. Таке зло і розпач бере. Сволочі ви. Як так можна знущатись з свого краю? Можливо хватить закривати очі контролюючим органам , бо гриби скоро на пеньках збирати будемо:((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні