--> «Скажи-ка, Кучма, нахрена?..» ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Скажи-ка, Кучма, нахрена?..» ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ

0
5
 «Скажи-ка, Кучма, нахрена?..» ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ
Коли Анатолія Француза призначили головою ОДА Волині, по всіх закутках почали ходити легенди про його крутий норов, любов до дисципліни й порядку. Розповідали, що франківські манти, де він шість років головним був, тиждень пили, коли його звідти забрали, а тоді (на радощах), ще каністру спирту колегам з Рівненщини, куди його перевели, передали.

У 2002-му їздив Француз по Волині в темних окулярах і білому цивільному костюмі, перед телекамерами розказував: «Ми знаємо про всі зловживання місцевих чиновників. Скоро вони будуть виведені на чисту воду!»

Всі перелякані. А люди радіють. Так, ніби від того, що якогось чиновника звільнять, вони заможніше жити стануть, чи перестануть в них хабарі вимагати.

По Волині почав ходити віршик: «Скажи-ка, Кучма, нахрена, Волынь Французу отдана».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Як з губернатора Волині людину зробили"

Час минав, а жодного прізвища корупціонерів так і не оприлюднили, нікого не те що не посадили, навіть на хабарі не пов’язали.

А коли під час Помаранчевої революції Француз втік до Києва, з’ясувалось, що два з половиною роки він перебував на Волині у службовому відрядження з Міністерства внутрішніх справ. Тобто і міліцейську зарплату отримував, і командировочні, і оклад з преміями як голова ОДА.

То хіба міг він корупцію викорінити? Хіба очолити.

Святослав ЛЕСЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні