Волинська спортсменка у десятці найкращих в Європі. ФОТО

0
6
Волинська спортсменка у десятці найкращих в Європі. ФОТО
Легкоатлетка з Волині Надія Боровська увійшла в десятку кращих на чемпіонаті Європи.

У суботу, 11 серпня, вранці на чемпіонаті Європи з легкої атлетики відбулися змагання зі спортивної ходьби на 20 км. Старт перенесли, бо на одній з ділянок маршруту траси відбувся витік газу, інформує офіційний сайт "Федерації легкої атлетики України".

У підсумку, на трасі одночасно йшли і жінки, і чоловіки, що безперечно додало видовищності змаганням.

Серед учасників було шестеро українців. Уже на самому початку і у чоловіків, і у жінок виокремилися групи лідерів. Серед них були Віктор Шумік, Іван Лосєв, Інна Кашина та Надія Боровська. Олексій Казанін і Марія Філюк трохи відстали.

Головні події почалися ближче до фінішу. Найбільше сил вистачило в іспанців. Вони й перемогли – Марія Перес у жінок (1:26:36, рекорд чемпіонатів Європи) й Альваро Мартін у чоловіків (1:20:42). Українці, хоча тривалий час і знаходилися серед претендентів на нагороди, дотягнути до п'єдесталу не зуміли.



Найкращими серед наших співвітчизників стали Інна Кашина (сьоме місце, 1:29:16) та Віктор Шумік (11-те, 1:22:24). Надія Боровська замкнула топ-10 у жінок (1:30:38), а Іван Лосєв був 12-м у чоловіків (1:22:28).

Інна Кашина: «Погода і траса гарні. Єдиний мінус, що затримали наш старт на дві години. Про затримку ми дізнались вже в кол-румі, був витік газу і місцева влада проводила перевірки, щоб не було проблем. В принципі, хотілося пройти по особистому… Завдання і бажання було увійти в шістку, але і сьоме місце непогано. Зовсім трохи не вистачило до особистого, якихось секунд. Буквально останнім часом я відчутно додала в результатах. Це більше психологічний чинник, можливо стала доросліша, захотілося результату, адже до цього кілька років ходила по годині тридцять. Зараз почала робити більш жорсткіші тренування, дещо додавати, дещо змінювати. Будемо працювати далі, я відчуваю, що це не межа моїх можливостей!»



У нашої землячки Надії Боровської двоякі враження: З одного боку в десятці на чемпіонаті Європи, але планувала звичайно сильніше, робила відповідні тренування, але що сталось, то сталось. По відчуттям на дистанції все добре, погода чудова. «Можливо, трохи з дівчатами перенервували через перенесення часу старту, довелось двічі на розминку виходити. Нас привезли сюди о сьомій годині і ми 3 години чекали старту. Справа в тому, що переносили кілька разів старт, то вже виводили нас, то сказали старт о 9,20, потім о 9,35, тому ми ходили туди-сюди, то на трасу то в кол-рум».



Марія Філюк пояснює: «Насамперед, я вперше потрапила на збір в Туреччині і я не знала, як на мене вплине гірська підготовка і ми з тренером дуже обережно готувались, він беріг мене як зіницю ока. І хочу сказати, що підготовка у нас пройшла успішно, і якщо б не зауваження по техніці по дистанції можна було б йти набагато швидше, на 1-2 хвилини без проблем. Я дуже задоволена виступом, хоча у нас і було в планах пройти по міжнароднику, але трохи не вписалася, там 25 секунд, але я пройшла по особистому ще й на такому старті. Хочу подякувати всім, і Богу, і тренеру, і вболівальникам – підтримка була просто нереальна!».





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні