Били та погрожували зброєю: із працівником волинської агрофірми «розбирались» охоронці, - ЗМІ

0
2
Били та погрожували зброєю: із працівником волинської агрофірми «розбирались» охоронці, - ЗМІ
Працівник «Агрофірми Луга-Нова» заявив, що охоронці відвезли його до лісу, били, погрожували зброєю та прикували кайданками до дерева.

Житель Іваничівського району стверджує, що саме таким чином охоронці дочірнього підприємства «Агрофірма Луга-Нова» приватного підприємства «Універсам» вирішували питання про повернення буцімто викрадених ним акумуляторів, - пише БУГ.

1-го серпня у Іваничівське відділення поліції звернувся мешканець села Мишів 1985-го року народження, водій ДП «Луга-Нова» Іван Р. із заявою про вчинення проти нього протиправних дій.

Як з’ясувалось, 30-го липня близько 11-ої години, перебуваючи вдома, він отримав дзвінок з невідомого номеру від особи, яка поцікавилася його місцем перебування.

Як пише видання, два працівники охорони підприємства «Луга-Нова» приїхали до його будинку, сказали сісти в машину, після чого рушили в сторону Горохова. Чоловіка вивезли приблизно за 20 кілометрів від села до лісу, що знаходиться на межі Львівської та Волинської областей. Нічого не пояснюючи, дорогою йому говорили: «Думай, що ти зробив».



У салоні авто чоловік побачив кайданки. Його вивели у лісі, зазначивши: «Розказуй, де акумулятори».

Як йдеться у публікації видання, мешканцю Мишева наносили тілесні ушкодження. Один з чоловіків дістав вінчестер і вистрілив в повітря, після цього направив зброю на нього.

Іван Р. на колінах пояснював, що нічого не крав. Його кайданками прикували до дерева, забрали телефон, самі ж сіли в машину із наміром їхати. Однак потім чоловіки вернулися, посадили Івана Р. в машину, повернули мобільний, привезли та висадили біля місця роботи.

Дерево, до якого прикували чоловіка
Дерево, до якого прикували чоловіка


Журналісти видання «БУГ» не змогли отримати коментар керівника підприємства «Луга-Нова» Ігоря Куницького про інцидент за участю працівників підприємства, оскільки їм повідомили, що він перебуває на лікарняному.

Як стверджує видання, власником ДП «Агрофірма Луга-Нова» є Сергій Ковальчук.

Відомості про вчинення злочину внесені до ЄРДР. Іваничівська поліція порушила справу за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень), хоч судово-медична експертиза досі не проведена.



"Без судово-медичної експертизи неможливо кваліфікувати ступінь тяжкості злочину. Ні поліція, ані суд не є фахівцями в галузі медицини, лише судмедексперт з відповідною освітою, знаннями, вміннями та навичками може встановити ступінь тяжкості та характер нанесених тілесних ушкоджень. Тому від його встановлення залежить кваліфікація злочину і, відповідно, покарання", – каже директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук.

Місце, де усе відбувалось
Місце, де усе відбувалось


Тим часом адвокат заявника зазначає, що вчинений злочин тягне як мінімум на 4 статті Кримінального кодексу – 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 126 (Побої і мордування), 127 (Катування), 129 (Погроза вбивством).

Журналістам «БУГу» вдалося поспілкуватися з Петром Б., на якого заявлено в поліцію. Він заперечує, що вчиняв злочин і стверджує, що спілкувалися із заявником у машині біля його дому, адже він підозрюється в причетності до крадіжки 4-х акумуляторів автомобілів підприємства марки КАМАЗ. Після цього, зазначає, відвезли його на роботу.

Як зазначає видання, станом на 9-те серпня Петро Б. не був допитаний працівниками правоохоронних органів і у відділок, зауважує, не викликався.

Слідчий повідомляє, що питання про перекваліфікацію справи розглядатиметься тоді, коли будуть встановлені всі обставини інциденту.

У поліції кажуть, що обидва фігуранти, на яких подана заява, є власниками зброї, а саме мисливських рушниць. В одного з них також є газовий пістолет.

Зброя, стверджують правоохоронці, офіційно зареєстрована.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні