Музей, корови і церква. На Волинь приїжджав прем’єр Лазаренко. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ

1
5
Музей, корови і церква. На Волинь приїжджав прем’єр Лазаренко. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ
1 листопада 1996 року Павла Лазаренка на волинській землі стрічав голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та нардеп Катерина Ващук, писала газета «Віче» від 7 листопада 1996 року.

Підпис тодішнього прем’єра десь і досі має бути у книзі відгуків музею в Колодяжному.

«Я вам хорошого життя найближчим часом не обіцяю… Цей уряд друкарського верстата не увімкне ні за яких обставин, ми збережемо стабільність гривні», – виступав Лазаренко в Колодяжному.

Далі – село Велицьк на Ковельщині та агрофірма «Зоря».

«Ось глава уряду зупиняється в чистому полі біля села Жмудче Ковельського району. Разом із Борисом Клімчуком та Катериною Ващук, переступаючи через дріт «електросторожа», йде до звезеної сюди племінної худоби», - описує Володимир Данилюк у репортажі з події.

На Гнідавський цукровий одіозний прем’єр не поїхав, змінив маршрут і завітав до авторемонтне підприємство в Гірку Полонку під Луцьком. Пам’ятає сліди Лазаренка й угринівська земля, прем’єра приймали у цьому селі на Горохівщині.

«Далі урядовий кортеж, після швидкого обіду, відбув у Берестечко. Павло Лазаренко вшанував пам’ять загиблих українських козаків, відвідав православну святиню. А от запланованої прес-конференції не було.

Пізно ввечері Павло Лазаренко у супроводі привезеної з Києва охорони і «борзописців» з Берестечка дістався в аеропорт і з Богом відбув у столицю», - йдеться у публікації.

Цікаво, що напередодні візиту Павла Лазаренка на Волинь місцева преса писала, що Клімчук нібито посварився з прем’єром і його мають призначити послом в якусь іншу країну. Втім, він залишився головою ОДА. Лазаренко був прем’єром до червня 1997-го. А Борис Клімчук головував на Волині аж до 2002-го.

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Музей, корови і церква... Лазаренко та його коханка Юлька, вона ж троянська кобила Кремля...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні