Не секонд-хендом єдиним: коли у Луцьку з’являться нові тролейбуси. ВІДЕО

1
3
Не секонд-хендом єдиним: коли у Луцьку з’являться нові тролейбуси. ВІДЕО
Луцький автоскладальний завод №1 виграв тендер на поставку чотирьох 12-метрових тролейбусів у Херсон. А ось чи з’являться нові тролейбуси на луцьких вулицях — залежить від того, чи в змозі буде профінансувати їх придбання місцеве підприємство електротранспорту або ж міський бюджет.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного. Волинь».

У луцьку на маршрут щодня виїздить 42 тролейбуси. А потрібно вдвічі більше. Містом курсують переважно польські тролейбуси, яким більше 30 літ. І свій ресурс вони давно вичерпали.

«У нас є тролейбуси, які ми брали з автозаводу нашого – 7 штук. Звичайно, якби були гроші, було б добре закупити тролейбуси нові і щоб парк був однотипний. Адже так і запчастини купувати зручніше. Було б краще і для самого підприємства. Бо ж нові тролейбуси кращі за старенькі польські», - переконаний майстер ЛПЕ Віталій Герасимюк.

Згідно із програмою «Міський тролейбус», яка діє в Україні, незабаром оголосять тендер на закупівлю нових тролейбусів у Луцьку. Луцький автозавод зможе взяти у ньому участь.

«Ми були б зацікавлені, щоб наш виробник луцький був і виграв тендер. Тоді було б легше працювати, і в гарантійному обслуговуванні, і післягарантійному обслуговуванні легше» - каже керівник ЛПЕ Володимир Пуц.

Перший заступник керівника автоскладального заводу Ярослав Гриців розповів, що участь у цьому тендері підприємство братиме.
«Якщо будуть нормальні умови тендеру, ми візьмемо у ньому участь. Луцьк заслуговує на нормальний транспорт. Ми не можемо жити постійно в ситуації секонд-хенду», - каже Ярослав Гриців.

Однак зі слів керівника луцького підприємства електротранспорту, на сьогоднішній день набагато вигідніше і підприємству, і місту купити десять вживаних тролейбусів, які хоч і кілька років, але поїздять, аніж один новенький.

«З часом будемо думати про нові тролейбуси. Наразі такої можливості ні у міста, ні у підприємства нема, щоб закупити нові тролейбуси», - наголосив Володимир Пуц.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Парадокс, що по українських містах, та і по європейських наші тролейбуси їздять, а по Луцьку, тільки 7 і то які придбали років 10 назад.
Питання, чому інші міста можуть собі дозволити новий транспорт, а Луцьк ні???
Висновок з цього випливає один: що в міській раді сидять бовдурі, які від економіки далекі. І мутять так, що вже й самі напевно не розуміють що.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні