Скільки коштує піти до школи? ВІДЕО

0
-1
Майбутня першокласниця Злата вже готується до свого першого дзвоника. Батьки кажуть, що розпочали купувати усе необхідне ще декілька тижнів тому.

«Я думаю, що для середньостатистичної сім'ї зібрати дитину досить складно, і якщо все одразу купувати по списку, то це накладно для бюджету», - каже батько першокласниці Дмитро Авраменко.

А придбати треба справді чимало речей. Починають усі з найпростішого - канцелярії. Ціна зошитів, ручок, олівців, лінійок, фарб, гумок та стругачок залежить від якості та бажань покупця. Ціна - від однієї гривні. Що справді важко вибрати, кажуть батьки школярів, так це рюкзак.

«Діти маленькі і дуже хочеться вберегти їхню спинку, у мене ще й дівчинка», - зізнається батько першокласниці Дмитро Авраменко.

«Дивлячись який рюкзак - від 250 гривень, є 350, є 450», - розповів продавець рюкзаків Вадим.

Найскладніше у Луцьку одягнути дитину. Шкільна форма на ринках та у магазинах рідкість. Ціна від трьохсот гривень. Батьки кажуть, на її пошуки витратили декілька днів. Простіше зі спортивним костюмом. Він на гривень сто буде дорожчим, але знайти значно легше. Також треба правильно підібрати взуття.

«Дитяча ніжка зовсім маленька, п'ять з половиною, або шість років. Ти ж мусиш їй вибрати бюджетне, але хороше, але шкіряне звичайно, взуття», - каже батько першокласниці Дмитро Авраменко.

Для того, аби придбати усе необхідне шкільне приладдя потрібно приблизно 2,5 тисячі гривень. Батько майбутньої першокласниці Дмитро каже, що витратив саме стільки аби зібрати доньку. Простіше йому зі старшим сином, його збирали до школи не з нуля.

Але додає - діти ростуть швидко, раз у три роки потрібно повністю оновити гардероб, рюкзак за стільки ж часу або зноситься або ж перестане подобатись. А от зошити та ручки ще не раз доведеться докупити вже під час навчального року.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні