Як не померти у кріслі стоматолога

1
2
Як не померти у кріслі стоматолога
Перш, ніж дозволити лікарю ввести знеболюючий препарат пацієнт повинен зробити алергопроби.

Під час першого візиту пацієнта до стоматолога лікар заповнює карту його історії хвороби, де обов'язково має бути зазначено наявність супутніх хвороб та алергічних проявів. Зауважу, йдеться про алергічну реакцію, яка розвивалась в пацієнта при взаємодії з певними чинниками, тож має бути вказано, на що саме пацієнт має алергію, наприклад, на пилок рослин, продукти харчування, лікарські препарати, — каже Експрес-онлайн Володимир Ричков, лікар стоматолог вищої категорії. — Це робиться не просто так, а для того, аби виявити групу ризику й зробити все, щоби застрахувати пацієнта від можливої небезпеки. Так от, якщо в людини вже були алергічні прояви, необхідно провести алергопроби на препарати, які планують застосовувати. А от якщо мають робити загальний наркоз, тоді ще й слід зробити загальний аналіз крові та кардіограму, аби пересвідчитись, що серце пацієнта в нормі".

Окрім того, лікарі попереджають, мовляв, при наявності алергії на ліки, з кожним наступним введенням чи прийомом одного й того ж препарату алергічна реакція може посилюватись. Йдеться про ризик розвитку набряку Квінке (це загрожує асфіксією), судинного колапсу. Мова про загрозу для життя пацієнта.

Як відомо, за розпорядженням Державної служби України з контролю за лікарськими засобами та наркотиками, в Україні тимчасово заборонили реалізацію й використання препарату "Артифрин-Здоров'я Форте". Цей лікувальний засіб належить до групи місцевих анестетиків, що застосовують у стоматології, забезпечує надійний анестезуючий ефект, швидке загоєння рани після видалення зуба. Щоправда, йдеться лише про тимчасову заборону.

Причиною такого рішення став летальний випадок пацієнта на стоматологічному кріслі після застосування знеболювального. Це сталось у Києві 2 серпня, у стоматологічному центрі на Воздвиженській близько 11-ї години дня під час лікувальної процедури померла 48-річна жінка, яка була постійною пацієнткою даного центру.

Попередня причина смерті — реакція на анастезію. Наразі ведеться розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але ви немудрі...
Краще назву не могди придумати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні