Як у Копачівці нову церкву освячували. ВІДЕО

1
5
Як у Копачівці нову церкву освячували. ВІДЕО
Новозбудований храм у селі Копачівка, що в Рожищенському районі, - освятили. Будівлю звели ще кілька місяців тому, перша служба тут відбулась на Великдень.

До того, шість років, служби проходили у невеликій капличці, яка знаходилась неподалік новозбудованої церкви, - йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Ви собі уявіть консервну банку і як в ній добре. Але Богу дякувати, що і те було, тому що часом буває таке, що і під відкритим небом служать. І під дощем, і під снігом, і під вітром. Шість років ми старалися. Такий хрест несли. Такий подвиг. Але це все на Божу славу», - розповів настоятель храму Святого Іллі отець Анатолій.

На освячення храму прибуло чимало християн, усі навіть не помістились у новозбудованому приміщенні. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який також завітав на освячення, каже, що волиняни активно будують церкви.

«Якщо люди вкладають кошти в своє духовне, то вони думають про своє майбутнє. А це тільки великі можуть, думати про своє майбутнє. Дрібні люди думають про сьогодення, аби сьогодні було добре. Великі люди думають, аби бути щасливим і на перспективу», - запевняє він.

Це уже третій храм Київського патріархату, який освятили цьогоріч на Волині. Владика додає, що до кінця року освятять ще кілька новозбудованих церков.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
24, скільки вам платять, щоб єресть рекламувати попівську!?? Ви ж своїм ідіотизмом молодь тормозите в розвитку!!!(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні