--> У Михаїла просять волинян відмовитися від штучних квітів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Михаїла просять волинян відмовитися від штучних квітів

0
9
У Михаїла просять волинян відмовитися від штучних квітів
Священнослужителі Волинської єпархії УПЦ КП просять не використовувати для прикрашання храмів, а також на кладовищах штучних квітів.

"Звернення щодо використання речей із пластику в церковному житті" ухвалили під час чергових зборів деканів (благочинних) єпархії, повідомили у єпархії.

Священики свою позицію аргументують тим, що штучні квіти завдають шкоди довкіллю. Цтилізація ж їх дороговартісна й вивільняє вкрай шкідливі речовини.

Повний текст звернення:

"Звернення зборів деканів (благочинних) єпархії щодо використання речей із пластику в церковному житті

Дорогі священнослужителі, браття і сестри!

Останніми роками використання матеріалів із пластмаси стало надмірним і навіть шкідливим – не тільки у світському, а й церковному житті.

Прикрашання церков і каплиць штучними квітами крикливих кольорів, переважно із пластику, хоч і робиться з побожною метою, вносить дисгармонію в убранство Божих домів. Такі речі є й пожежонебезпечними: від незагашеної свічки передусім загоряються пластикові предмети.

Ще більшого поширення набув пластик на кладовищах. Тепер вони потопають у штучних вінках і букетах, входить у моду навіть пластикова трава. Вже рідко побачиш колись традиційний для українських могилок барвінок, дедалі менше інших живих квітів. А живі квіти – це символ наших щирих, живих молитов на місці упокоєння рідних, штучні їх не замінять.

Окрім того, пластикові вироби, потрапляючи на звалища, дуже довго розкладаються зі шкодою для довкілля, утилізація ж їх дороговартісна й вивільняє вкрай шкідливі речовини.

Тому звертаємося до вас, улюблені во Христі, з настійним закликом: не використовуйте ні в храмах, ні на цвинтарях пластикові вироби. Нехай там лунає щира молитва; знаменням же любові до Бога, святих і наших близьких, які відійшли у вічність, хай будуть природні матеріали, живі рослини".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні