Чому на заробітки їдуть на Волинь, а не у Польщу. ВІДЕО

1
1
Чому на заробітки їдуть на Волинь, а не у Польщу. ВІДЕО
Андрій Романчук приїхав у Луцький район із Любомльського. Він - ветеринар. Довго шукав з дружиною роботу в себе вдома, але не склалося.

Уже декілька разів встиг пошкодувати про вибір професії, але отримав добру роботу та високу заробітну плату на Волині. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Цей двоповерховий будинок у селі Городище зроблений із якісних матеріалів. Тут живуть не місцеві підприємці, а звичайні робітники, які працюють на місцевому сільскогосподарському підприємстві.

«Як ми їхали сюди, то нам говорили про гуртожиток. Ми вже в Луцьку до того почали квартиру шукати. Приїхали сюди, щоб глянути який тут гуртожиток, то одразу сказали, що будемо тут жити», - розповів ветеринар Андрій Романчук.

Андрій Романчук приїхав у Луцький район із Любомльського. Він - ветеринар. Довго шукав з дружиною роботу в себе вдома, але не склалося, отож у пошуках кращого життя поїхав за кордон.

«З жінкою півроку на Польщі були, зрозуміли, що Польща - це не наше, і шукав роботу по оголошенню і знайшов» - розповів чоловік.

А до цього, каже, уже декілька разів встиг пошкодувати про вибір професії, але тепер має добру роботу, високу заробітну плату. Крім будинку, дали ще й службову машину.

Таких як Андрій з дружиною тут живе ще вісім сімей. Усі вони працюють на одному сільськогосподарському підприємстві. Дехто переїхав з інших областей, але більшість працівників все-таки з Волині. Ті, хто не помістилися у будинок, отримують компенсацію.

За радянських часів у цьому будинку був сільський клуб, згодом колгоспна їдальня. Потім її перенесли в іншу будівлю і вона пустувала кілька років. Місцевий аграрій взявся за капітальний ремонт та реконструкцію будівлі. Тут зробили житло, яке стало для молодих фахівців стимулом їхати працювати в село.

«Я передбачив у контракті через десять років з правом викупу 50 відсотків, а ми за цей будинок заплатили. Нам він обійшовся більше п'яти мільйонів гривень», - розповів аграрій Анатолій Никонюк.

Чоловік каже, що наступного року планують розпочати будівництво ще одного такого будинку.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я цій фейковій статті невірю!!! Бо в такому разі всі б туда перлися а не в польщу!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні