Ціна на хліб може зрости. ВІДЕО

0
2
Ціна на хліб може зрости. ВІДЕО
Хліб може здорожчати. Пов’язано це із тим, що ціни зернових стрімко ростуть.

Якщо ринкова вартість пшениці третього сорту, йдеться про ту, з якої можна спекти хліб стартувала з 4200 гривень за тонну то зараз вона коштує не менше 5500 тисяч. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Аграрії пояснюють, що це пов'язано з тим, що погода була несприятлива, часто падали дощі, через що колоски почорніли і втратили якість. Частину зерна з якого планували виготовити борошно першого ґатунку, відправили на корм тваринам.

«Зменшується клейковина, якщо для того щоб борошно спекти треба клейковину не менше 22 відсотків, то сьогодні вже клейковина у тому зерні, яке попадає 15 і навіть 12 знаходиться», - розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волині Юрій Горбенко.

У зв'язку з тим, припускають аграрії, може здорожчати і хліб. Щоправда поки стверджувати експерти не беруться.

Цьогоріч виграли ті аграрії, які посіяли ячмінь, його ціна прирівнюється до ціни продовольчої пшениці, близько 6 тисяч гривень за тонну. Стільки грошей за культуру не віддавали протягом останніх декількох років. І, можливо, ціна і далі збільшуватиметься.

Зараз на Волині змолотили 40 відсотків від усіх зернових. Для того, аби закінчити збір урожаю потрібно ще два тижні сонячної погоди. Щоправда є такі фермерські господарства, які можуть святкувати обжинки уже цього тижня.


Теги: хліб, ціна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні