На Волині громадського активіста підозрюють у привласненні 10 мільйонів

1
1
На Волині громадського активіста підозрюють у привласненні 10 мільйонів
На Волині засновника громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петра Верзуна підозрюють у шахрайстві.

Прокуратура Волинської області скерувала до Луцького міськрайонного суду обвинувальний акт, - повідомляє прес-служба прокуратури на Волині.

Активіста обвинувачують у вчиненні низки шахрайств, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та вчиненні опору працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків.

Із січня 2011 року по липень 2016 року чоловік для розвитку власного бізнесу, пов’язаного із наданням інформаційних послуг з оформлення населенню віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі, взяв у борг в 13 громадян майже 10 мільйонів 150 тисяч гривень в різних валютах.

Наміру повертати позичальникам кошти він не мав, відтак частину використав для власних потреб, а частину – понад півмільйона гривень – вніс на рахунки належної йому громадської організації та перемістив на рахунки інших суб'єктів господарювання.

Окрім того, під час санкціонованого судом обшуку у його помешканні 2 березня 2018 року активіст вчинив опір працівнику правоохоронного органу.

Невдовзі ж обвинувачений, котрий перебуває під вартою, постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У цього активіста вчителем був папаша гройсмана. Той теж умикнув в держави приблизно стільки ж, тільки доларів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні