--> У Луцьку біля пляжу розчистили Стир від водоростей. ФОТО* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку біля пляжу розчистили Стир від водоростей. ФОТО*

1
-1
У Луцьку біля пляжу розчистили Стир від водоростей. ФОТО*
У Луцьку водолазно-рятувальна група управління ДСНС у Волинській області протягом двох днів розчищала русло річки Стир у районі центрального міського пляжу.

Ініціатором і замовником робіт став голова благодійного фонду "Рідна Волинь" та ВОГО "Волинська обласна лікарняна каса" Дмитро Глазунов, - пише Таблоїд Волині.

"Я із сім"єю регулярно відвідую цю місцину для плавання, зарядки і знаю цю проблему. Тож ми уклали договір і два дні поспіль рятувальники-водолази проводили рейд із розчищення акваторії центрального пляжу Луцька. А ми ці роботи оплачуємо", – повідомив Дмитро Глазунов.

З такою ініціативою він виступає уже другий рік поспіль. Мета - зробити плавання безпечним для лучан та гостей міста. Адже водорості тут сягають до 3 метрів завдовжки. Це смертельна невидима небезпека для плавців.

До прикладу майже два роки тому у річці Стир, біля центрального пляжу Луцька, втопився чоловік, бо заплутався у водоростях. На днях рятувальники витягнули юнака, який теж заплутався у цих рослинах і запанікував. На щастя цього разу все обійшлось.

Цьогоріч під час розчищувальних робіт кже звичним став «улов» водолазів: виткі водорості, удвічі більші за людський зріст, гілляччя, скляні пляшки, пластик та інші побутові відходи.

І якщо природнє сміття, наприклад, водяні рослини, гілля, повалені дерева опиняються у воді з незалежних від людини обставин, то значний внесок у захаращенні річки роблять і самі відпочивальники, кидаючи у воду порожні пляшки, пластикові упаковки та інше.

Чистити Стир біля луцького пляжу, аби купання тут було безпечним, будуть тут регулярно, – запевнив Дмитро Глазунов.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маладца!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні