Вулиця у Ківерцях півстоліття не «бачила» ремонту. ВІДЕО

1
-5
Вулиця у Ківерцях півстоліття не «бачила» ремонту. ВІДЕО
У Ківерцях вулиця Космонавтів не ремонтувалась із 60-х років минулого століття. У дощ вона перетворюється на багнюку.

Там живе майже сотня сімей. Однак твердого покриття на цій вулиці ніколи не було запевняють жителі. У дощ землю розмиває і люди змушені ходити багнюкою, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"В дощ, то ми в магазін не можемо зайти. Ми вже передзвонюємо сусідам там, де живуть по тій вулиці, де вже менше дощу, і нам люди йдуть в магазін і передають. Дітки в школу вже тоді не можуть піти, діти в школу і в садік вже не можуть пройти. Машина і то не може проїхати, бо в дверки заливається вода", - каже місцева мешканка Євгенія Зубець.

У міській раді кажуть, проблему будуть вирішувати, однак поступово. Цьогоріч вулицю планують засипати білим щебенем. На це витратять майже 700 тисяч гривень. Наступного ж року хочуть покласти на дорогу асфальтобетон. Скільки це коштуватиме, ще не рахували.

"В свій час при будівництві чи проектуванні даної вулиці не були запроектовані водовідводи. В народі цей район називають болотом, тому що там дійсно було болото в свій час. На жаль, зараз вулиця потерпає.. ну не зараз, а в останні роки вулиця потерпає від підтоплення", - зазначає ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.



Чиновники хочуть, аби мешканці вулиці долучились до фінансування. З міського бюджету на будівництво планують виділити 80% від вартості будівництва.

"Ми хочемо, щоб люди відчули, що вони відповідають за своє майно. Я думаю, що тоді люди не будуть нищити ту дорогу, яка буде побудована в тому числі за їхні кошти", - вважає міський голова.

Місцеві кажуть, що не проти долучитись до ремонту. Однак великі суми з власних гаманців не викладуть. Мовляв люди тут живуть небагаті.

"Получалося по 3,5 тисячі з каждої хати. по 3,5 тисячі сказали, но в нас інваліди, даже по два є в хатах, пенсіонери, діти. Є сім'ї по сім дітей, по вісім, по чотири дитини, три. Дві дитини мало в кого є", - зауважує місцева жителька Анна Рекс.

Поки ж вулиця невідремонтована, її мешканці планують регулярно ходити на сесії міської ради. Аби чиновники та депутати не забули про їхню проблему.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чиновники хочуть щоб люди долучились?? Чому ж тоді чиновники нищать вулиці приведені в порядок самими жителями. У Ківерцях є традиція весною проводити так зване грейдерування вулиць. Садять на трактор дибіла, і дають завдання проїхатись по всіх грунтових і висипаних щебенем вулицях. Після того грейдерування вулиці стають непроїзними до тижня. Робиться це щоб списати паливномастильні матеріали, і чиновники можуть пів року їздити на халявному паливі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні