--> Через секс-скандал у відставку пішов впливовий кардинал з Вашингтона | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через секс-скандал у відставку пішов впливовий кардинал з Вашингтона

0
4
Через секс-скандал у відставку пішов впливовий кардинал з Вашингтона
Кардинал Теодор МакКаррік пішов у відставку через звинувачення в сексуальному насильстві проти неповнолітнього.

Вперше за 100 років член колегії кардиналів Ватикану, яка обирає папу Римського, залишив її добровільно, - повідомляє ВВС Україна.

Відтепер МакКарріку також заборонено служити.

Франциск розпорядився, щоб МакКаррік присвятив життя молитвам на самоті і відмолюванням гріхів, поки церква розслідує звинувачення про те, що він майже півстоліття тому здійснював насильницькі дії сексуального характеру щодо 16-річного прислужника.

Раніше кардинала звинувачували в тому, що, займаючи ще чин єпископа, він чинив схожі дії щодо ще кількох молодих священиків. МакКаррік стверджує, що не пам'ятає цього. Потім ще один чоловік виступив зі звинуваченнями в тому, що МакКаррік розбещував його, коли йому було 11 років.

У червні 2018 року Нью-Йоркська єпархія заявила, що вважає інформацію про те, що МакКаррік застосовував насильство до неповнолітнього, достовірною та обґрунтованою. Дані передали в поліцію і Ватикану.

Теодор МакКаррік, якому зараз 88 років, займав одну з найвпливовіших позицій американської католицької церкви і до сексуального скандалу користувався повагою і довірою серед вищих політичних кіл США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні