Французький органіст дав унікальний концерт у Луцьку. ФОТО

0
4
Французький органіст дав унікальний концерт у Луцьку. ФОТО
28 липня у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла виступив французький органіст П’єр Зеворт.

Справжній «французький день» він влаштував для поціновувачів класичної й зокрема органної музики у Луцьку, - повідомили у Волинській обласній філармонії.

П’єр Зеворт - титулярнийм органіст готичного собору Сен-Жермен-де-л’Осеруа в місті Дурдані (Франція). Він – лауреат міжнародних конкурсів і престижних премій – зокрема консерваторії Рамо та Schola Cantorum у Парижі та в Бордо, і свою творчу діяльність успішно поєднує з педагогічною, викладаючи музику в Дурдані, а також в Арпаоні).

Унікальність концерту, який французький органіст дав у Луцьку, полягала у тому, що звучала на ньому лише музика французьких композиторів, які писали для оргáна.

П’єр Зеворт зіграв твори Франсуа Куперена «Benedictus»), Сезара Франка («Прелюдія, фуґа і варіація сі мінор, опус 18»).

У концерті прозвучали також фінал симфонії №1, а також знамениті «Вестмінстерські дзвони», що є завершенням Третьої сюїти ор. 54, присвяченої другові Л. В’єрна – органному майстру з Лондона Генрі Віллісу, «Колискова на честь Луї В’єрна» П. Кошеро та «Каролінгські акламації» з «Середньовічної сюїти» Ж. Лангле.

Завершилась програма фінальною Токатою з симфонії для органа №5 Шарля-Марі Відора.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні