У липні зафіксували понад сотню історичних погодних рекордів

0
2
У липні зафіксували понад сотню історичних погодних рекордів
Щонайменше 118 історичних погодних рекордів зафіксували вчені у липні. В основному мова йде про надзвичайно високі температури, які були в різних точках світу. Рекорди фіксувало Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

У Японії 23 липня температура піднялася до +43. Це — найвища позначка в історії цієї країни, пише Голос Америки.

Подібні високі температури вчені спостерігали впродовж місяця і у штатах США — Массачусетс, Мен, Вайомінг, Колорадо, Орегон, Нью-Мексико і Техас.

Також рекордні температури були зафіксовані у Європі. У зазвичай прохолодних Норвегії, Швеції та Фінляндії — було до +32 градусів тепла. Такого раніше не було.

У липні Європа і США страждали від великих лісових пожеж, додають дослідники. Також у багатьох країнах пройшли аномальні зливи.

Причини такої погоди слід шукати у кліматичних змінах, які спричинені людством, кажуть вчені.

"Є дуже серйозні докази того, що глобальні зміни клімату підвищили імовірність екстремальних ситуацій. Таких як спека та сильний дощ", - заявив дослідник клімату Стенфордського університету Ноа Диффенбау.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні