У Луцьку хочуть спростити процес розміщення реклами. ВІДЕО

0
9
У Луцьку хочуть спростити процес розміщення реклами. ВІДЕО
Рекламі - більше прав. У Луцьку хочуть спростити процес отримання дозволів на рекламу.

Про це йдеться у сюжету «12 каналу».

Зараз концепцію вивісок усіх магазинів затверджує управління архітектури. Тут вирішують вписується та чи інша реклама в загальну концепцію в місті чи ні. А вже наступного місяця на розгляді депутатів буде проект-рішення про те, аби цей процес зробити менш бюрократичним.

«Ми розглядаємо варіанти такі, отримання погодження без контакту із чиновниками, наприклад, підприємець просто робить креслення своєї вивіски і здає ці документи в ЦНАП», - каже директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський.

В останні два роки луцькі вивіски зазнавали чималих змін. У травні 2016 року місто ухвалило концепцію розміщення зовнішньої реклами. Згідно з нею, не можна розміщувати агресивну комерцію (йдеться про надто яскраві кольори, які до того ж бувають несумісні між собою), заохочується виконання вивісок з природних матеріалів. Багатьом магазинам довелося свій фасад переобладнати.

«Міська рада ухвалила нову архітектуру і ми вирішили змінити стиль на більш сіріший аби допомогти місту», - розповіла заступниця керуючої магазину Світлана Прокопчук.

Чимало підприємців відмовлялися змінювати вивіски. І їх демонтовували, але таких було небагато, усі мали необхідні для розміщення реклами паспорти, отож погоджувались зробити невеликий ребрендинг.

За словами працівників «Луцькреклами» більше проблем із тими, хто встановлює рекламу самовільно без документів. Через це від початку 2018 року демонтували більше ста двадцяти вивісок. Але лучани кажуть, що роботу в цьому напрямку ще потрібно продовжувати.

У 20-30-хх роках минулого століття реклама у Луцьку була приглушених кольорів, але от її вивіски між собою були непропорційними. І хоча багато хто нині каже, що місто на тогочасних світлинах гарніше, тоді жителям вивіски теж були не до вподоби.

«Колись не було таких матеріалів, які зараз дратують людей, не було пластику, не було прийнято використовувати надзвичайно яскраві кольори, були навпаки простіші: дерев'яні, металеві, скляні, і тому люди порівнюють і думають що тоді було краще, але насправді тоді використання таких матеріалів було типовим» - розповів краєзнавець Олександр Котис.

Чіткого поняття, яка ж у Луцька повинна бути реклама, зараз немає. І навіть в концепції, яку ухвалили, теж чітко не визначені норми, як наприклад у сусідніх обласних центрах.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні