Через погоду волинські аграрії втрачають урожай. ВІДЕО

0
-6
Через погоду волинські аграрії втрачають урожай. ВІДЕО
Сезон жнив розпочався на два тижні раніше, але вдалося змолотити лише третину від усієї кількості зернових, а це лише 21 тисяча гектарів.

Фахівці кажуть, усе через несприятливу погоду, - йдеться у сюжеті «12 каналу».

«На сьогодні ускладнені погодні умови і останні дощі явно погрішили ситуацію з обмолотом зернових. Найнеприємніше те, що погіршиться якість зерна, якщо до обмолоту пшениці давали другий клас і третій, то вже станом на сьогодні появився шостий клас», - розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волині Юрій Горбенко.

Ті аграрії, які активніше працювали у середині липня, уже встигли обмолотити більшу частину урожаю і уже обробляють землю. Але це пов'язують виключно із сортами, які вирощують цьогоріч.

«Дощик трошки не дає нам молотити, але ми працюємо із іноземними сортами та українською селекціє, то завдяки тому, що наші сорти в нас швидші, то через це ми зібрали українські сорти», - каже агроном Олександр Шумський.

Наразі на Волині вже встигли зібрати увесь ріпак. Його намолотили 130 тисяч тон. Це найбільший показник за увесь час вирощування цієї культури в області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні