Які овочі корисніше їсти сирими

0
-3
Які овочі корисніше їсти сирими
Чимало овочів корисніше вживати у сирому вигляді.

Проте, серед них є й такі, які зазвичай готуються, хоча їх можна їсти і без приготування, - повідомляє 24 канал.

Без теплової обробки можна вживати деякі види капусти, грибів, буряк та кабачки.

Зокрема, цвітну капусту корисно їсти сирою, адже в ній містяться вітаміни С і К, а також речовина холін, яка зміцнює структуру клітинних мембран і необхідний для виробництва нейротрансмітера, що захищає мозок від нейродегенеративних захворювань.

Окрім цвітної капусти, варто споживати і сиру броколі, адже при варінні у ній пропадає майже 40% вітаміну С. Як показало дослідження нідерландських учених, при вживанні сирої, а не приготовленої броколі набагато краще засвоюється речовина сульфорафан, що допомагає знижувати тиск, покращувати здоров’я серця, а також боротися з раковими клітинами.

Корисною і здоровою стравою у сирому вигляді є кабачки, адже вони низькокалорійні, багаті білком, клітковиною, вітамінами А і С та важливим для функціонування всього організму калієм.

Буряк – також багатий на вітамін С, калій та фолієву кислоту. Його вживання в сирому вигляді стимулює імунну і кровоносну системи, а також дуже корисне для репродуктивних функцій організму.

Також не шкідливо, а навіть корисно їсти сирими і печериці. Саме вони є хорошим джерелом вітамінів групи В і білка.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні