--> Волинський екс-нардеп отримав політичний притулок у Великій Британії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський екс-нардеп отримав політичний притулок у Великій Британії

1
1
Волинський екс-нардеп отримав політичний притулок у Великій Британії
Сергій Бондарчук, народний депутат ІV cкликання від Волині (обраний у 2002 році в мажоритарному окрузі №20 з центром у Горохові), отримав політичний притулок у Великій Британії.

В Україні його звинувачують у розкраданні державного майна на 7,5 мільйонів доларів. Про це повідомив у Facebook заступник генпрокурора Євген Єнін.

«Герой України побоявся постати перед українським правосуддям за свої корупційні злочини... і попросив політичного притулку в Британії.. Прикро, що британський суд такий притулок надав, попри зусилля українських та британських прокурорів», - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський екс-нардеп вийшов під заставу і поглузував з Луценка

У коментарі «Українській правді» Євген Єнін розповів, що це рішення ухвалене 17 липня, а 25 липня на його підставі Британія офіційно відмовила Україні в екстрадиції Бондарчука.

На питання про причини такого несподіваного кроку з боку Лондона заступник генпрокурора відповів:

«Деталей ще не маю. Гуманні, мабуть. Загалом інколи в країнах розвинутої демократії можна спостерігати тренд – чим більше вкрав, тим складніше хвороба, яку в людини виявили, тим більше підстав для «політпереслідування»».

15 березня в рамках екстрадиційного процесу Бондарчук був взятий в Лондоні під арешт.

У травні 2016 року Бондарчук повідомив, що попросив у Лондоні політичного притулку.

Українські правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна на 7,5 мільйона доларів. З червня 2015 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані.

Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка «Наша Україна» й ініціатор її розпуску.

З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокуратура України-це навіть не смішно,бо такої не існує.Бондарчук злодій,але довести нашим "прокурорам" це неможливо.А британська феміда опирається виключно на факти.Ось і все.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні