«Вияв піклування партії»: у Луцьку збудували Будинок культури. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ

0
-2
«Вияв піклування партії»: у Луцьку збудували Будинок культури. КОЛИ НЕ БУЛО ІНТЕРНЕТУ
Виявом піклування партії про радянську людину називали колись появу в центрі Луцька Будинку культури.

«Хороший подарунок одержали лучани до дня 41-х роковин Великого Жовтня; це ще один з численних виявів піклування партії і уряду про задоволення культурних запитів радянської людини», - пише газета «Радянська Волинь» від 6 листопада 1958 року.

«Мабуть, кожен житель нашого міста, відпочиваючи у міському сквері чи проходячи по вулиці Богдана Хмельницького, мимоволі зупиняє свій захоплений погляд на прекрасній триповерховій споруді, майстерно прикрашеній зовні квітами і орнаментом з гербом нашої Батьківщини в центрі. Ця красива споруда – міський Будинок культури, нещодавно зданий в експлуатацію.

…Блищить паркетна підлога, милує око з тонким смаком виконана гірляндова ліпка, білосніжні колони, високо під стелею усміхаються чудової форми люстри», - йдеться у новині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: До будівлі Палацу культури міста Луцька ще у 1960-х роках могли добудувати модерну будівлю круглої форми


Будинок культури успішно «дожив» до 2018-го. У 2014-му став прихистком для учасників луцьких акцій протесту. Давно нема на ньому орнаменту з гербом СРСР, але оздоблення усередині містить радянську символіку і не раз привертало увагу прихильників декомунізації.

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні