--> На Волині директор школи махлював із зарплатами вчителів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині директор школи махлював із зарплатами вчителів

0
-2
На Волині директор школи махлював із зарплатами вчителів
Директор НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназія» проводив махінації з зарплатами учителів. У той час, коли вони перебували за кордоном, він нараховував вчителям зарплату і вносив у табель робочі дні.

Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду у Волинській області від 16 липня, - пише ІА «Волинські новини».

Як вдалося встановити під час судового засідання, директор НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназія» махлював із зарплатами викладача допризовної підготовки молоді та водночас вчителя фізичного виховання, а також практичного психолога. Останні певний час перебували за межами території України.

Директор, щоб зберегти роботу і зарплату своїм працівникам, ввівши в оману секретаря, яка відповідала за оформлення табелів обліку робочого часу, вніс неправдиві відомості в табель обліку їхнього робочого часу.

Документ директор затвердив своїм підписом та скріпив печаткою школи, вказавши, що ці працівники школи перебували на робочому місці. Хоча згідно з витягом з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України», ці працівники знаходилися за межами державного кордону України

Внаслідок внесення до табелю обліку робочого часу недостовірних даних бухгалтерією відділу освіти Маневицької РДА було проведено зайве нарахування заробітної плати без відрахування податків за два дні фактично невідпрацьованого працівниками школи часу. З травня 2015 року таких випадків було 13.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину. У вчиненому розкаявся, просив його суворо не карати. Також він просив при призначенні покарання врахувати, що завдана кримінальними правопорушеннями шкода відшкодована у повному обсязі.

Відтак, суд визнав його винним та оштрафував на 1700 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 1 рік Однак звільнив від відбування покарання на підставі п. «е» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22 грудня 2016 року

Зазначимо, що зараз директором «Маневицької загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-гімназії» є Андрій Деркач.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні