У Луцьку не можуть визначитись, коли святкувати День міста

1
-7
У Луцьку не можуть визначитись, коли святкувати День міста
У Луцькраді не підтримали рекомендації відзначати День міста у вересні.

Про це стало відомо 23 липня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - пише ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, священики Київського патріархату звернулись до Луцькради із пропозицією перенести дату святкування Дня міста з 24 серпня на 22 травня. Мовляв, 22 травня вшановують Святого Миколая Чудотворця (покровителя міста).

Проте у міськраді зазначили, що в ці дні сталася трагедія поблизу Волновахи. Оскільки для Луцька та для Волині ці дні є жалобними, то проведення будь-яких масових заходів буде не етичним. Відтак, організували опитування серед лучан - коли ж доцільно відзначати День міста.

Начальник відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима розповіла, що у ході опитування, яке відбувалося на сайті Луцькради 46,5% респондентів проголосували за те, щоб День міста святкували у другі вихідні вересня. Таким чином, цю пропозицію підтримали 329 осіб.

«Це показує, що лучан не дуже хвилює це питання, однак тенденція показує, що більшість за те, щоб в вересні», - розповіла Гудима.

Та додала, що нині День міста святкують разом із Днем Незалежності і свято дещо нівелюють, адже туристи не завжди знають, що святкують. Окрім того, коли запрошують мерів інших міст, ті не завжди можуть покинути свої населені пункти через власні святкування.

«День міста - день всіх лучан і хотілося б якнайбільше долучити людей до святкування, а найактивніші – це молодь», - зауважив заступник міського голови Костянтин Петрочук. Мовляв, обговорюючи питання дати відзначення, говорили про те, що наприкінці травня у школярів та студентів завершення навчання, тож їм «незручно» святкувати.

Натомість на думку очільника комісії Андрія Козюри, весною святкування має логіку, адже 22 травня - День святого Миколая, покровителя міста.

«Немає мотиваційної частини, чому на другу суботу чи неділю вересня. Мотивація студентів зрозуміла», - мовив Козюра. Окрім того, на його думку, не справедливо, коли 329 голосів вирішують таке стратегічне для міста питання.

Зрештою, члени комісії не підтримали рекомендації відзначати День міста у вересні, адже така пропозиція не знайшла достатньої кількості голосів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Козюра????
Це чмо й далі дерибанить місто, як раніше?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні