На Волині взялися розвивати велотуризм

1
7
На Волині взялися розвивати велотуризм
На Волині набирає популярності "зелений велотуризм": прихильники двоколісного транспорту вирушають до ботанічного заказника "Воротнів", який місцеві називають "волинською Швейцарією". Для туристів облаштували 10-кілометровий маршрут: він підходить і для велосипедних, і для піших прогулянок.

Про це ідеться у сюжеті 5 каналу.

"Є облаштовані хороші доріжки, я спробував, покатався – це безпечно для всіх. Немає крутих віражів. Тому я раджу всім брати велосипеди і приїжджати сюди", – запевняє велотурист Андрій Мошкун.

Туристичні екомаршрути для любителів велосипедних та піших прогулянок розробили лісівники. Тут головне правило – не смітити й не розводити багаття. На автомобілях на територію – теж зась.

"Тут є нормальне тверде покриття. Чи в сонячну погоду, чи в похмуру тут дуже зручно, тому що тут дерева, ліс, природа. Ти з велосипедом, з друзями наодинці. Насправді, дуже класно", – зазначила велотуристка Василина Боруцька.

Це не лише активний, а й пізнавальний відпочинок. Уздовж маршруту – червонокнижні рослини на межі зникнення, криниця з джерельною водою, лісова пасіка, а на фініші – вольєри з дикими звірами.

"В нас є вольєр, досить великий, він має площу 10 га, в нас там є благородні олені, лані. Сподіватися, що тваринка буде стояти біля вольєру, звичайно, не можна. Але наші лісівники створили для того, щоб ви побачили тварин, всі умови", – запевнила керівник лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук.

Читати також: Куди лучанам поїхати на велосипеді: ТОП-3 місць

Веломаршрут створений з урахуванням інтересів дітей.

"Це підвищує екологічне виховання нашого населення, починаючи з малих дітей і продовжуючи дорослими. І виховує бережливе ставлення до нашого волинського лісу. Цим це для нас дуже вигідно. Щоб люди бережливо до нього ставилися. Тому що посадити і виростити ліс – це ще не все. Ще потрібно його зберегти", – пояснив директор Ківерцівського лісгоспу Віталій Каращук.

Щовихідних до ботанічного заказника, який тутешні називають "волинською Швейцарією", приїздять сотні прихильників екотуризму.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розкажіть про збереження лісу тим хто вирубує,і вивозить за кордон!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні