--> У лучан шахраї крадуть сім-карти. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У лучан шахраї крадуть сім-карти. ВІДЕО

5
-4
У лучан шахраї крадуть сім-карти. ВІДЕО
Лучанин Сергій Собуцький став жертвою шахраїв. Ввечері у неділю, 15 липня, зловмисники заблокували його сім-карту.

А згодом дістались до інтернет-рахунків, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

"Як тільки зник зв'язок, я відразу зателефонував з іншого номера в службу підтримки, де мені пояснили, що мою картку заблокували і відновили через заявку інших людей. Я кажу - заблокуйте її, будь ласка, а вони мені: "ми не можемо, бо її знову відновлять через інтернет", - пригадує Сергій Собуцький.

Шахраї отримали доступ до інтернет-банкінгу чоловіка та оформили два кредити. Обидва - пізно ввечері. Один з них потерпілий встиг скасувати, а от інший - на суму три з половиною тисячі гривень тепер доведеться виплачувати.

Чоловік каже, так само обдурили кількох його знайомих.

В поліції ж розповідають, такі випадки - нерідкість. Пік активності інтернет-шахраїв спостерігався наприкінці травня - на початку червня. Тоді лише за тиждень в області зафіксували 17 схожих ситуацій. Наразі шахраїв не викрили.

"Були випадки, що таке траплялось й в робочі дні. Але зазвичай блокування сім-картки відбувається в нічний або вечірній час. Після 22-ої вечора і до 6-ої ранку, коли людина не може відразу побачити, що у неї заблокована сім-карта", - розповідає начальник відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Василь Сірацький.

Правоохоронці кажуть, вберегтись від таких шахраїв можна оформивши контракт з мобільним оператором. Тоді заблокувати сім-карту або відновити її зможе лише справжній власник.

Теги: шахраї
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це все роблять державні кантори зразка СБУ, Мусарні, податкової!.. Усе, щоб люди переходили на контракт і були КОНТРОЛЬОВАНІ владою!!!((
Відповісти
Хто це робить я скажу. Це робить ФСБ. Компанія Водафон це російська МТС. Користуйтеся сімкарти російських операторів частіше, чекісти будуть раді.
Відповісти
якщо оператор не може забезпечити безпеку абонентів,то нехай несе відповідальність,а не хоче нести відповідальність за свої послуги-нехай складає ліцензію,і "котиться" з ринку!
Відповісти
Vodafone - це російська МТС. Що ще не зрозуміло?
Відповісти
А якого хрена банки роздають кредити наліво, направо, не маючи змоги їх контролювати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні