--> За цькування у школах можуть ввести штраф | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За цькування у школах можуть ввести штраф

1
2
За цькування у школах можуть ввести штраф
Депутати пропонують штрафувати за буллінг в школах.

Законопроект зареєстрували у Верховній Раді, передає Освіта.ua.

Завданням документа є визначення на законодавчому рівні явища буллінгу, шляхів протидії цьому явищу, захисту прав дітей, а також інших осіб, які працюють в установах освіти.

Пропонують ввести штраф від 20 до 200 грн, залежно від виду вчиненого правопорушення.

Змінами до закону "Про освіту" введуть визначення терміна "буллінг" як морального або фізичного насильства, агресія в будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати людини своїм інтересам, які мають ознаки свідомого жорстокого поводження.

Зміни дозволять виробити дієвий правовий механізм протидії явищу буллінг, що призведе до поліпшення психічного здоров'я дітей і дорослих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
штрафами психічне здоровя не виправиш,бо будуть штрафувати батьків,а вони будуть тиснути на дітей і цим викликатимуть ще більшу агресію.
То вже "парафія" шкільних психологів,які вже стільки часу працюють по школах,а ситуація все погіршується,видно щось не так вони роблять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні