--> На Волині відстрілюють диких кабанів через африканську чуму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відстрілюють диких кабанів через африканську чуму

0
3
На Волині відстрілюють диких кабанів через африканську чуму
Через загрозу африканської чуми на Волині у Любомльському районі відстріляли та знайшли мертвими 14 диких кабанів.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби у Волинській області.

Трупи відстріляних диких кабанів та тварин, що загинули, знищені з дотриманням вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Місця захоронення дезінфікували. Під час відстрілу диких кабанів забезпечили участь спеціалістів ветеринарної медицини для проведення ветеринарно-санітарної експертизи та відбору біоматеріалу.

В зоні захисту добуто 13 диких кабанів, від яких відібрано біоматеріал. З яких 8 направили у Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено, 5 проб – в роботі.

Депопуляція диких кабанів проводиться в Любомльському (23 голови), Любешівському та Маневицькому районах по (2 голови). Всього відстрілено 27 голів.

Спеціалісти ветеринарної медицини у районах та містах області проводять подвірні обходи господарств приватної форми власності, аби обстежити двори та оглянути наявне свинопоголів’я. Хворих та загиблих тварин не виявлено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні