--> Учень з Волині розповів про особливості навчання у США | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учень з Волині розповів про особливості навчання у США

0
13
Учень з Волині розповів про особливості навчання у США
17-літній Станіслав Грубізний, учень Рожищенського НВК №4, нещодавно повернувся до рідного міста після річного перебування в США.

А побував він там завдяки програмі обміну майбутніх лідерів FLEX. Вона є прекрасним шансом для українських старшокласників, котрі добре володіють англійською мовою, провести рік у відповідному середовищі, проживаючи в американській сім’ї та навчаючись у тамтешній школі. Про це пише видання «Волинь».

Станіслав Грубізний з першого разу не пройшов навіть початковий етап. Але юнак настільки загорівся бажанням утілити свою заповітну мрію про поїздку у США, що впевнено заявив батькам: «Я зможу!».

Помічницею у досягненні мрії стала мама Інна Феодосіївна – вчителька англійської мови Рожищенського НВК №4. Рік наполегливих занять – і хлопець став фіналістом програми.

У штаті Техас юнак проживав у передмісті Х’юстона в сім’ї бізнесмена Девіда та працівниці банку Саралін, які мали дітей: сина Алекса, що навчався у випускному класі старшої школи, та дочку Дефні, ровесницю хлопця.

«Якщо говорити про освіту, то вона дуже відрізняється від української. Насамперед тим, що старша американська школа, в якій навчаються юнаки та дівчата 15-18 років, високої фахової орієнтації. Попередньо здобувши необхідний для життя рівень знань, у ній предмети кожен вибирає сам», - розповів хлопець.

У старшій американській школі не вчитель іде на уроки до учнів, а школярі ідуть до нього. Заняття триває 52 хвилини, а перерва – лише 6, аби перейти з класу в клас. Педагог не відповідає за дисципліну на уроці, у закладі є спеціальна поліція, охорона. Але тут кожен знає, чому він сюди прийшов, тому взаємна повага – понад усе.

Серед предметів, які обрав Станіслав, - англійська мова, історія США, мистецтво, психологія, соціологія, розробка роботів та лідерство. Учасники програми мали зустрічі з конгресменами, послами і були вражені їх простотою та відкритістю.

Щодо відпочинку, то влаштовують вечірки вдома, зустрічі на природі, популярний серед молоді і спорт. Американці дуже привітні, тут можна познайомитися і за вечір стати друзями. А ще вони з юних літ намагаються самі заробляти.

Перебуваючи у США, юнак особисто відчув примхи американського клімату. Саме в час його візиту лютував ураган Харві. Йому довелося побачити, як працюють служби в надзвичайних ситуаціях, наскільки дружні самі американці в подоланні наслідків лиха.

«Ми три дні мешкали на другому поверсі будинку, бо перший був затопленим, не виходили з дому. Нам доставляли їжу надувними човнами з найближчого кафе. І все це на благодійній основі», - каже Станіслав Грубізний.

Але не тільки незабутні враження привіз юнак із чужої країни, а й тверде переконання, що Україна має шанс змінитися.

«Починати треба з виховання національної гордості. Слід з дитинства вчити цінувати рідне, власну культуру. Після програми я змінив ставлення до світу, навчився ефективно використовувати вільний час, зрозумів, що потрібно працювати над собою, розвиватися, аби досягти в житті певної мети», - переконаний він.

Станіслав зізнається, що хотів би отримати освіту за кордоном, але застосовувати здобуті знання в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні